Doorn, 14 april 2021

De Algemene Marine Vereniging Zeeland (AMVZ) is op 9 september 2019 opgericht. Na de oprichting hadden zich al snel 75 leden die zich bij onze vereniging hebben aangesloten. Hieronder waren ook een groot aantal veteranen, velen uit vroegere missies zoals Nieuw-Guinea maar ook jonge veteranen uit recentere missies. Ook een aantal oud-militairen van andere krijgsmachtdelen hebben zich als buitengewoon lid aangemeld. Ook hieronder bevinden zich een aantal veteranen uit bijvoorbeeld Libanon.

Aangezien we nog geen eigen onderkomen hadden, werden onze bijeenkomsten en feestavonden in een Brandweertrainingscentrum en Stationsrestauratie gehouden hetgeen natuurlijk niet ideaal was. In 2020 heeft de Stichting Meijaard-Rijsdijk een voormalig schoolgebouw gekocht en beschikbaar gesteld aan de veteranen. Dit pand, Elizabeth Alexander Huis, is vernoemd naar de naamgeefster van de Stichting Meijaard-Rijsdijk is nu het onderkomen van de Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum Zeeland (SVOCZ). Hier heeft de AMVZ ook onderdak gekregen.

Het was de bedoeling om dit in april 2020 feestelijk te laten openen door de IGK. Helaas heeft corona dit tot nu toe verhinderd. Wel zijn er diverse activiteiten zoals de zaterdag inloop waar de ex-militairen en veteranen ongedwongen onder het genot van een bakje koffie of een drankje kunnen bijkletsen. Iedere maand wordt op de laatste woensdag van de maand een Indische maaltijd geserveerd die door veel leden wordt bezocht. Het bestuur hoopt dat wanneer de coronamaatregelen dit weer toelaten, we weer diverse nieuwe activiteiten kunnen ontplooien.

Contact met de AMVZ:
Telefoon: 06-51 12 64 90
E-mail: secretariaat.amvz@gmail.com

© 2015 Veteranen Platform – van Veteranen voor Veteranen