Doorn , 8 maart 2021

Wij zijn de Stichting Veteranen Kampen, opgericht in 2009 door een aantal Indië veteranen. In Kampen wonen ruim 300 veteranen. Onze doelstelling is om de veteranen in Kampen te vinden, boeien en binden. Daarnaast willen we de Kamper bevolking informeren over het wel en wee van veteranen. Wij organiseren maandelijks een veteranencafé in restaurant De Vier Jaargetijden in Kampen, dit veteranencafé is ook toegankelijk voor geïnteresseerden. In Kampen is één keer in de vijf jaar een Veteranendag, wij ondersteunen de gemeente met de organisatie van deze dag.

Verder organiseren wij jaarlijks een diner voor de veteranen, met partner, meestal op een kazerne in de omgeving van Kampen. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een uitstapje voor de veteranen en partner, bijv. naar een (militair) museum of een rondvaart. Hiervoor nodigen we ook wel veteranen uit van omliggende gemeenten.

Stichting Veteranen Kampen

Wij hebben een aantal malen geprobeerd jonge veteranen bij onze activiteiten te betrekken, daar organiseerden wij dan momenten voor ’s avonds en op zaterdag, maar de belangstelling hiervoor was niet erg groot. Ieder jaar proberen we Kamper veteranen te enthousiasmeren voor de Nederlandse Veteranendag en de hoeveelheid veteranen die eind juni in Kampen de trein neemt naar Den Haag wordt ieder jaar groter, speciaal hierbij is dat wij ieder jaar het college van B&W uitnodigen ons te vergezellen naar de NLVD en ieder jaar gaat er wel een wethouder of de burgemeester mee.

© 2015 Veteranen Platform – van Veteranen voor Veteranen