Doorn, 30 maart 2021

Door het onderzoek uit 2017 van het VI over verschillende behoeften tussen mannelijke en vrouwelijke veteranen, heb ik – Jacqueline van Tilburg – het begin gemaakt met een veteraneninitiatief specifiek gericht op vrouwelijke veteranen en hun behoeften.

Uit gegevens van defensie en het Veteraneninstituut blijkt dat er ongeveer 5800 vrouwelijke veteranen zijn (d.d. 1-1-2020). De stichting Thuisbasis de Klaproos richt zich op vrouwelijke veteranen van alle leeftijden, rangen en standen en met uitzendervaring van ongeacht welke (soort) missie.

De stichting heeft tot doel om de vrouwelijke veteraan een plek en mogelijkheid te geven die veiligheid, openheid en gezelligheid biedt. Daarbij staat ontmoeten en empowerment als mens, vrouw en veteraan centraal. Door het organiseren van (thema)bijeenkomsten, activiteiten vanuit de blokhut in Ophemert of vanuit ontmoetingslocaties in het land, geven we vorm aan de ontmoeting en empowerment. Omdat de vrouwelijke veteranen door het land verspreid zitten, kunnen activiteiten en bijeenkomsten verspreid door het land plaatsvinden. Ideeën of behoeften die regionaal ontstaan of leven, kunnen we zo oppakken en organiseren. We hebben daarom ook geen leden, maar spreken de vrouwelijke veteranen via diverse communicatie lijnen aan om zicht te krijgen op de activiteiten.
Vanwege corona zijn in 2020 weinig activiteiten doorgegaan.

Op 25 juni 2020 is er een wandeldag georganiseerd om het gemis van de Nijmeegse Vierdaagse een beetje op te vangen.

Als je eens wil sparren over mogelijkheden of ideeën wil bespreken, neem dan gerust contact met ons op.
Voor informatie over de Thuisbasis de Klaproos, bezoek onze website thuisbasisdeklaproos.nl of mail naar info@thuisbasisdeklaproos.nl

© 2015 Veteranen Platform – van Veteranen voor Veteranen