Wachtmeester 1 KMAR Jeroen Severs

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Marechaussee

Uitzending: Irak

Wachtmeester der eerste klasse Koninklijke Marechaussee Jeroen Severs diende in 2004 bij de vredesmissie in Irak. Op 14 augustus 2004 keerde een Nederlandse patrouille, waarvan Jeroen Severs deel uit maakte, terug naar het Nederlandse hoofdkamp in As-Samawah in Irak. Rond middernacht werden de 3 jeeps van de Nederlanders marechaussees in de stad Ar-Rumaythah onder vuur genomen. Jeroen Severs kwam daarbij om het leven. Hij is 29 jaar geworden.

Nederlands oorlogsgraf
Op 20 augustus 2004 werd Jeroen Severs op de Rooms Katholieke Begraafplaats in Buren begraven. Hij heeft een Nederlands oorlogsgraf gekregen.

Vredesmissie Irak
De Vredesmissie in Irak duurde van juli 2003 tot maart 2005 en er waren 7000 Nederlandse militairen bij betrokken. Er zijn in die periode twee militairen om het leven gekomen: de eerste was sergeant Dave Steensma en de tweede wachtmeester Jeroen Severs.

Viaduct over A15 vernoemd naar Jeroen Severs

De gesneuvelde Jeroen Severs uit het Gelderse Zoelmond blijft in herinnering. Sinds afgelopen donderdag draagt het viaduct over de A15/N834 bij Tiel zijn naam. Als wachtmeester der 1e klasse van de Koninklijke Marechaussee eindigde zijn leven toen hij 29 jaar was. Jeroen Severs zat in 1 van de 3 jeeps die allen op 14 augustus 2004 werden beschoten in het Iraakse Ar-Rumaytha. Severs kwam daarbij om.