Soms heb je iemand nodig die helpt om weer wat overzicht te krijgen. Dat hoeft niet meteen een hulpverlener te zijn. Voor een goed gesprek of voor ondersteuning kun je ook terecht bij een vrijwilliger. Dit zijn de nuldelijnsondersteuners. Deze nuldelijnsondersteuners zijn verbonden aan een (jouw) veteranenvereniging of een Veteranen Ontmoetingscentrum.

Het nuldelijnsondersteuningssysteem is landelijk dekkend en 24/7 bereikbaar, en is er voor veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en hun relaties. De nuldelijnsondersteuner kan je helpen met een goed gesprek, een luisterend oor of een arm over je schouder, maar kan je ook – als dat nodig blijkt – op een juiste wijze begeleiden naar de professionele hulpverlening.

Contact opnemen met nuldelijnsondersteuning:

De landelijk coördinator van het nuldelijnsondersteuningssysteem (NOS) is te bereiken op o6 – 23 41 47 58 of email nos@nlveteraneninstituut.nl
Je kunt ook contact opnemen met het nuldelijnsondersteuningssysteem in jouw regio:

Regio Noord

Regio West

Regio Oost

Nuldelijnsondersteuning in jouw omgeving:

Er is altijd wel een nuldelijnsondersteunerin jouw omgeving te vinden. Je vindt een vrijwilliger via jouw vereniging of via de Digitale Sociale Kaart Veteranen (DiSK/V) van het Veteranen Platform. Klik hier om het overzicht te bekijken.

Zelf nuldelijnsondersteuner worden?

Wil jij zelf andere veteranen en mensen uit hun omgeving ondersteunen als vrijwilliger? Meld je dan aan of vraag informatie op bij je veteranenvereniging die aangesloten is bij het Veteranen Platform. Voorwaarde is dan wel dat je zelf bij een dergelijke vereniging bent aangesloten. Klik hier om te bekijken welke verenigingen lid zijn van het Veteranen Platform.