Soldaat der 1e klasse Ronald Wind

Krijgsmachtdeel: KL

Uitzending: Bosnië

Tijdens zijn uitzending in Bosnië is hij op 11 februari 1997 om het leven gekomen. Ronald was samen met 8 Nederlandse militairen van de vredesmacht in de buurt van Novi Travnik in een pantservoertuig onderweg voor een opdracht. De route was zeer slecht begaanbaar en bedekt met modder en ijs. Het voertuig waarin de militairen zich bevonden, stortte in een ravijn 150 meter naar beneden. Bij dit ongeval kwam naast Ronald ook zijn collega soldaat 1e klasse Christian van der Linden om het leven en raakten de zeven andere soldaten gewond. Christian van de Linden zal worden vernoemd op een spoorbrug in de gemeente Amersfoort Ronald is begraven op de Gemeentelijke begraafplaats te Meppel.

Vernoeming viaduct

Op 8 september 2023 is in de gemeente Meppel besloten om het viaduct (Blankensteinweg) over de A32 te Meppel te vernoemen naar de omgekomen militair Soldaat der 1e klasse Ronald Wind.

Met instemming van de nabestaanden wordt de naam van Ronald Wind op het viaduct (Blankensteinweg) over de A32 bij Meppel vermeld. Het viaduct krijgt de naam ‘Soldaat der 1e klasse Ronald Wind’. Hiermee biedt dit object een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Ronald Wind

Ronald Pieter Wind