Soldaat Kees van Rijn

Krijgsmachtdeel: KL

Uitzending: Libanon

Tijdens zijn uitzending is Kees woonachtig in Hillegom. In 1979 meldt Kees zich als vrijwilliger voor een uitzending naar Libanon. Kees zag de uitzending met vertrouwen tegemoet. Hij was als dienstplichtig soldaat zeer gemotiveerd en had zich voor de uitzending al aangemeld voor de Koninklijke Militaire School om beroepsonderofficier te worden. Op zondag 21 oktober 1979 reed hij mee met een 1-tons vrachtwagen om eten te brengen aan een buitenpost van de eenheid. Net buiten Harris sloeg het noodlot toe. De vrachtwagen raakte van de weg en kantelde. Kees werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plekke. De verslagenheid binnen de eenheid was groot. Het stoffelijk overschot wordt naar Nederland gebracht en overgedragen aan de familie. Kees ligt begraven op het Nationaal Ereveld Loenen.

Vernoeming viaduct

De Gemeenteraad van Teylingen heeft besloten om het viaduct, daar waar de Warmonderweg de A44 kruist, te vernoemen naar de omgekomen militair Soldaat Kees van Rijn.

Met instemming van de nabestaanden en Gemeente Teylingen wordt de naam van Kees van Rijn op het viaduct bij Sassenheim vermeld. Het viaduct krijgt de naam ‘Soldaat Kees van Rijn’. Hiermee biedt dit object een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Kees van Rijn