Soldaat der 1e klasse Azdin Chadli

Krijgsmachtdeel: KL

Uitzending: Afghanistan

Op 7 november 2023 is in de gemeenteraad van Maashorst besloten om het (wild)viaduct genaamd Slabroek bij afrit Uden, te hervernoemen naar de omgekomen militair en inwoner van Uden Soldaat der 1e klasse Azdin Chadli.

Met instemming van de nabestaanden en gemeente Maashorst wordt de naam van Azdin Chadli op het (wild)viaduct in de omgeving van Uden vermeld. Het viaduct krijgt de naam ‘Soldaat der 1e klasse Azdin Chadli’. Hiermee biedt dit object een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Azdin Chadli (2 november 1988)

Azdin is geboren op 2 november 1988 te Uden en was bij overlijden nog woonachtig in zijn geboorteplaats.
Op 6 april 2009 wordt Kamp Holland (Tarin Kowt) overvallen door een raketinslag. Azdin was net een week in Afghanistan. Hij overleeft de aanslag niet en 5 andere collega’s raken gewond. Azdin maakte deel uit van het 42e Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot. Het stoffelijk overschot is op 8 april 2008, onder begeleiding van 8 Nederlandse collega’s, overgebracht naar Nederland.
Azdin wordt, onder ruime belangstelling van familie, vrienden en collega’s, op de gemeentelijke begraafplaats te Uden begraven.

Azdin Chadli