Viaduct A7 vernoemd naar Henry Hoving

Krijgsmachtdeel: Koninklijk Landmacht

Uitzending: MINUSMA Mali

Henry Hoving, inwoner van de gemeente Oldambt, kwam niet thuis van zijn Minusma-missie in het West-Afrikaanse Mali. Hij overleed op 6 juli 2016 in Kidal door een noodlottig ongeval met een mortier. Henry nam op die dag, samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen, deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan, waardoor zowel Henry als Kevin om het leven kwamen.

Oorlogsgraf
Op 20 juli 2016 is Henry begraven op de gemeentelijke begraafplaats Acacialaan in Winschoten.

MINUSMA
De Verenigde Naties (VN) proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te herstellen. Dit gebeurt met de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma). Nederland leverde van april 2014 tot 1 mei 2019 een belangrijke en grote bijdrage aan de missie. Nederlandse militairen voerden in die periode gezamenlijk meer dan 1.200 eendaagse en 120 meerdaagse patrouilles uit. Die waren om informatie te verzamelen voor het hoofdkwartier in Bamako. De Nederlandse militairen voerden in Mali vooral verkenningen uit en verzamelden inlichtingen. Die informatie gebruikte de commandant van de VN-missie om operaties voor te bereiden.
De Nederlanders vormden daarmee de ‘oren en ogen’ binnen de VN-missie. Daarnaast hielpen civiele deskundigen de Malinese politie en rechtsstaat te verbeteren.

Viaduct A7 vernoemd naar Henry Hoving

Het viaduct A7 nabij Oldambt (verlengde Kloosterlaan) is op 14 oktober 2021 vernoemd naar Henry Hoving.