Korporaal Kevin Roggeveld

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Landmacht

Uitzending: MINUSMA Mali

Tijdens zijn uitzending in Mali is Kevin op 6 juli 2016 om het leven gekomen. Hij nam op deze bewuste dag samen met zijn collega sergeant der 1e klasse Henry Hoving deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan waardoor zowel Kevin als Henry om het leven zijn gekomen. Kevin is Kevin Roggeveld24 jaar oud geworden.

Oorlogsgraf
Kevin is op 21 juli 2016 begraven op de gemeentelijke begraafplaats te Hoogkerk

MINUSMA
De Verenigde Naties (VN) proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te herstellen. Dit gebeurt met de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma). Nederland leverde van april 2014 tot 1 mei 2019 een belangrijke en grote bijdrage aan de missie. Nederlandse militairen voerden in die periode gezamenlijk meer dan 1.200 eendaagse en 120 meerdaagse patrouilles uit. Die waren om informatie te verzamelen voor het hoofdkwartier in Bamako. De Nederlandse militairen voerden in Mali vooral verkenningen uit en verzamelden inlichtingen. Die informatie gebruikte de commandant van de VN-missie om operaties voor te bereiden.
De Nederlanders vormden daarmee de ‘oren en ogen’ binnen de VN-missie. Daarnaast hielpen civiele deskundigen de Malinese politie en rechtsstaat te verbeteren.

Viaduct A7 vernoemd naar Kevin Roggeveld

Het viaductA7 bij Hoogkerk (afslag 35) is op 14 oktober 2021 vernoemd naar Kevin Roggeveld.