Doorn, 11 april 2022

Op vrijdag 8 april was de projectleider Tom de Bok namens het VP aanwezig bij de ceremonie ter onthulling van het ‘Korporaal Kevin Roggeveld viaduct‘ gelegen in de gemeente Groningen (Hoogkerk). Tijdens zijn uitzending in Mali is Kevin op 6 juli 2016 om het leven gekomen. Hij nam op deze bewuste dag samen met zijn collega sergeant der 1e klasse Henry Hoving, die is vernoemd op een kunstwerk in Oldambt, deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan waardoor zowel Kevin als Henry om het leven zijn gekomen.

Er waren toespraken van de burgemeester van Groningen, de commandant van het 13e Infanteriebataljon Stoottroepen Prins Bernard, mijzelf namens het VP, en de vader van Kevin. Ook werden er bloemstukken gelegd door de ouders bij het viaduct.

In 2019 is het plan ontwikkeld om bruggen en viaducten in Nederland te vernoemen naar militairen, die zijn ‘Omgekomen in uitzendgebied bij uitvoering van de taak’. Door het plaatsen van de naamborden herdenken we, tonen we respect en dankbaarheid aan hen die het hoogste offer brachten. Daarnaast zijn ze een waarschuwing voor de toekomst, dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Opdat wij niet vergeten

Zie ook het bericht op de website van Omroep Groningen: https://www.oogtv.nl/2022/04/viaduct-hoogkerk-vernoemd-naar-omgekomen-militair-kevin-roggeveld/

© 2015 Veteranen Platform – van Veteranen voor Veteranen