Doorn, 2 juni 2022

Op woensdag 01 juni 2022 heeft de officiële naamgevingsceremonie plaatsgevonden van het het viaduct over de A-28 afslag Zuid-Assen vernoemd is naar de soldaat der 1e klasse Wesley Schol.

Deze officiële ceremonie heeft plaatsgevonden vlakbij het viaduct, waarbij de ouders en familie van Wesley aanwezig waren. Tevens waren aanwezig en hebben gesproken de burgemeester van Assen Dhr Outen de regimentscommandant 44e Painfbat Johan Wilem Friso lkol Vrenken. Bij deze naamgeving ceremonie waren ook aanwezig bureau case management, Rijkswaterstaat en werd het geheel muzikaal omlijst door een muziek ensemble van het fanfarekorps Nationale Reserve.

Het was goed en dierbaar te zien dat de kameraden van Wesley van het 44e Painbat JWF hier bij aanwezig waren.

Namens het VP heeft onze secretaris het woord gericht tot de familie en genodigden waarbij hij inging op het nut en belang van het herdenken voor diegene di zich inzetten voor Vrede en Veiligheid, “opdat wij nooit vergeten”.

De ouders van Wesley Schol kregen van de burgemeester van Assen een naambord uitgereikt wat zij dankbaar in ontvangst hebben genomen en een mooi plekje gaat krijgen bij hen in de tuin.
Een zeer waardige en mooie ceremonie met dank aan de gemeente Assen voor de organisatie.

© 2015 Veteranen Platform – van Veteranen voor Veteranen