Sergeant Arie van Vlaanderen

Krijgsmachtdeel: KL

Uitzending: VN-Missie Korea

Viaduct wordt vernoemd naar omgekomen militair
Op 19 januari 2023 heeft het College van B&W van Arnhem besloten om een viaduct van het verkeersplein Waterberg te vernoemen naar de omgekomen militair Sergeant Arie van Vlaanderen.

Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Op initiatief van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid heeft het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met het Veteranen Platform een plan ontwikkeld om bruggen en viaducten te vernoemen naar de militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies, vanaf de VN-missie in Korea zijn omgekomen. In het gehele land zullen in de komende jaren viaducten vernoemd gaan worden. Ook Arie van Vlaanderen inwoner van Arnhem kwam niet thuis van zijn VN-missie in Korea. Hij overleed op 28 augustus 1952 tijdens zijn inzet in het Nederlands Detachement Verenigde Naties (NDVN).
Met instemming van de nabestaanden wordt de naam van Arie van Vlaanderen op een viaduct van het verkeersplein Waterberg vermeld. Het viaduct krijgt de naam ‘Sergeant Arie van Vlaanderen’. Hiermee biedt dit object een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Arie van Vlaanderen (28 augustus 1952)

Arie is geboren op 5 december 1925 te Arnhem. Hij was ongehuwd. Op 18 maart 1953 werd hij tijdens een vijandelijke aanval nabij Chowon dodelijk getroffen. Arie is begraven op de United Nations Memorial Cemetery Busan te Korea.

Arie van Vlaanderen