Doorn, 17 juni 2022

Ceremonie voor omgekomen militair Marc Harders na twee jaar alsnog gehouden.

Het naambord van de omgekomen militair Marc Harders uit Westerbork is vandaag officieel onthuld op het A28-ecoduct bij Spier. De plaquette hangt er al ruim twee jaar, maar door de coronamaatregelen is er nooit een officiële ceremonie geweest.

“Met het inhalen van de ceremonie geven we de juiste invulling van het bord dat hier hangt. Hiermee krijgt het de aandacht die het verdient”, doelt kolonel der mariniers Rob de Wit op de speciale bijeenkomst. De Wit maakte het tragische moment van dichtbij mee.

Band met Harders
Op het moment van het dodelijk ongeluk van Harders, was De Wit namelijk commandant. “Ik kende Marc goed, het jaar ervoor (van zijn overlijden, red.) hebben we nog in Tsjaad gezeten. Zijn naam op het viaduct is voor mij prettig. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is fijn dat we dit doen en veteranen op zo’n manier in het daglicht zetten. Ik zeg niet dat ik Marc ga vergeten, maar het helpt als je toch weer even z’n naam ziet. Dat is fijn”, aldus De Wit.

Naast de plaquette op het ecoduct tussen Spier en Beilen, is de naam van Harders ook bijgeschreven op het mariniersmonument in Rotterdam.

© 2015 Veteranen Platform – van Veteranen voor Veteranen